_

Opintotietokannan käyttöohje

Opintojaksojen etsiminen | Ohjeet opintojaksojen syöttäjille

Opintotarjonta on yliopistojen verkkokurssien sekä verkostojen opetustiedon valtakunnallinen tietokanta. Kannan opintojaksot voivat olla verkkokursseja, etäkursseja tai lähiopetuskursseja, joihin halutaan opiskelijoita myös muista yliopistoista. Tietokantaan lisättyjen opintojaksojen tulee olla yliopistojen tutkintovaatimusten mukaisia.

Opintojaksoja voivat lisätä tietokantaan yliopistojen yksiköiden ja yliopistoverkostojen edustajat. Jaksojen lisääminen vaatii HAKA-kirjautumisen. Kirjaudu oikean reunan ”Ylläpito” linkistä oman korkeakoulusi tunnuksella. Tämän jälkeen sinut lisätään oman korkeakoulusi opintotarjonnan ylläpitäjiin ja pääset lisäämään sekä muokkaamaan opintotarjontaa.

Oikeudet ovat yliopisto- tai verkostokohtaisia.

Opintojaksojen lisääminen käsin tietokantaan

  • Valitse opintotietokannan valikosta Ylläpito ja kirjaudu sisään luomillasi portaalin käyttäjätunnuksilla.
  • Valitse Lisää opintojakso.
  • Valitse listasta ensin kurssin tuottajaorganisaatio. Näet pudotusvalikossa näkyvät vain ne organisaatiot, joihin sinulla on syöttöoikeus. ja anna kurssille tunniste esim. yliopiston opintojärjestelmän tiedoista opintojakson koodi.
  • Jatka editoimaan kurssia seuraavan sivun linkistä.
  • Jaksokuvauslomakkeen täytössä auttavat ?-merkkien tooltip-ohjeet. Kaikkia kenttiä on kolme kappaletta, sillä jokaista kohtaa varten on erikseen rivit suomen, ruotsin ja englanninkielisille tiedoille. Kaikkia kieliä ei tarvitse täyttää.
  • Jos haluat lisätä opintojaksolle vastuuorganisaation lisäksi muita järjestäjiä, voit käyttää opintojakson syöttönäkymän alaosan Vastuuorganisaatiot-valintoja. Yhdestä valintalaatikosta voi valita useamman organisaation ctrl-painike pohjassa. Varmista kuitenkin, ettet poista valintaa opintojakson lisäyksen yhteydessä annetulta organisaatiolta.
  • Lisättyä kursseja voi tarkastella etusivun pikahakujen kautta tai valitsemalla sivuvalikosta "Tarkennettu haku".

Opintojaksojen tietojen muokkaaminen ja poistaminen

  • Jos haluat muokata opintojakson tietoja tai poistaa opintojakson, linkki Muokkaa / Poista löytyy kyseisen kurssin tietosivulla ylhäällä. Linkki näkyy ainoastaan sisäänkirjautuneille käyttäjille, joilla on oikeudet muokata kyseistä opintojaksoa.
© Suomen virtuaaliyliopisto